آشپزی

بهترین خمیر پیراشکی خانگی

پیراشکی

طرز تهیه بهترین و با کیفیت ترین خمیر پیراشکی خانگی:

مواد لازم خمیر

آرد ۳ لیوان

خمیر مایه ۳ قاشق چایخوری
شکر ۱ قاشق چایخوری
شیر یا آب ۱ لیوان

تخم مرغ ۱ عدد
روغن ۶ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری

با این مقدار خمیر تعداد ۲۲ عدد پیراشکی با ابعاد کوچک خواهید داشت.

طرز تهیه:

۱- مرحله اول: خمیر مایه ، شیر ولرم ( شیر گرمی که دست را نسوزاند، اگر داغ باشد باعث از بین رفتن خاصیت خمیر مایه و عدم پف کردن خمیر میشود ) و شکر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس ۵ تا ۱۰ دقیقه کناری قرار دهید تا خمیر مایه عمل کند (کف کند).
۲- مرحله دوم: تخم مرغ، روغن و نمک را داخل کاسه دیگری بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شوند ، مواد آماده شده در مرحله اول را به مواد تخم مرغی اضافه کنید ، کمی هم بزنید تا مواد ترکیب شوند سپس آرد را اضافه کنید.
۳- مرحله سوم: پس از مخلوط کردن مواد را با دست ترکیب کنید تا خمیر جمع شود ، روی سطح کار ارد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید ، خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید ( مکررا روی سطح کار بکوبید و باز کنید ) ، آنقدر ورز دهید تا خمیر نرم، لطیف و پوکی بدست بیاید. مرحله ورز دادن خیلی خیلی مهمه.
۴- داخل کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید ، روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی ۱ ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود ، پس از آماده شدن پف خمیر را با فشار دست بگیرید.
مواد داخل پیراشکی:
میتونید از مایه ماکارونی آماده استفاده کنید و یا از روش زیر مواد داخلی رو انتخاب کنید.
-> پیاز داغ کنید و سپس گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن و سیر را به آن اضافه کنید. و در نهایت رب به آن اضافه کنید.
-> میتونید فقط با قارچ خورد شده و ادویه و رب این مواد رو آماده کنید. (اگر قارچ رو داخل غذاساز بریزید که ریز ریز بشه بافتش در نهایت مثل گوشت چرخکرده میشه)
۳- در نهایت خلاقیت شما حرف اول رو میزنه، بطور مثال میتونید به مواد، فلفل دلمه، زرشک، پنیر پیتزا ،سیب زمینی، سوسیس، کالباس، عدس و هرچی بسته به ذائقه خونواده تون اضافه کنید

به قدری این خمیر با کیفیت و عالی هست که مواد داخلش اصلا خود نمایی نمی کنه
خمیر رو روی سطح کار با وردنه باز می کنیم و با قالب گرد، روی خمیر قالب می زنیم. داخل هر گردی رو با مواد پر می کنیم و لبه های خمیر رو روی هم محکم می کنید، میتونید این کار رو با فشار دادن چنگال روی لبه ها انجام بدین. و بعد داخل روغن داغ سرخ کنید و نوش جان کنید.
پخت در فر: کف قالب رو چرب کنید یا کاغذ روغنی بیاندازید و روی هر پیراشکی، زرده تخم مرغ و کنجد میزنیم و داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه قرار می دهیم. فرد از قبل گرم شود و در نهایت، گریل بالا رو روشن میکنیم تا روش طلایی بشه.
نوش جان

2 نظر در “بهترین خمیر پیراشکی خانگی

  1. زهرا م گفت:

    من با دستور سایت شما درست کردم عالی شد خیلی ممنون

    1. سپاس از نظر لطف شما. بله قطعا یکی از بهترین دستورهای خمیر پیراشکی خانگی هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *